• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurc: Podrška evropskom putu BiH

Autori mondo.ba Autori Agencije

Članovi Predsjedništva BiH su istakli opredijelјenost BiH za evropski put, te za nastavak započetih reformi i ispunjenje neophodnih uslova, kako bi zemlјa dobila status kandidata za članstvo u EU

Savezni ministar za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Sebastijan Kurc informisao je danas u Sarajevu članove Predsjedništva BiH o sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica EU, na kom je bilo riječi o BiH, istakavši da BiH 15. februara predstoji zvanična predaja zahtjeva za članstvo u EU.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Kurc naglasio da Austrija podržava napredak regiona Zapadnog Balkana u EU, a naročito BiH, te da pred BiH stoji obaveza nastavka reformskog procesa.

Članovi Predsjedništva BiH istakli su opredijeljenost BiH za evropski put, te za nastavak započetih reformi i ispunjenje neophodnih uslova da bi dobila status kandidata za članstvo u EU.

U saopštenju se dodaje da Predsjedništvo BiH, kao inicijator reformskih procesa, aktivno učestvuje u koordinisanju realizacije obaveza, da bi bila iskorištena istorijska prilika i da bi se nastavilo sa pozitivnim trendom promjena u BiH.

U tom kontekstu, istaknut je značaj predstojeće predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za dosadašnju podršku Austrije BiH na evropskom putu, kao i očekivanje da će ta podrška biti nastavljena, posebno u kontekstu sticanja statusa kandidata za članstvo BiH u EU.

Konstatovano je da BiH i Austriju vežu tradicionalno dobri odnosi, bez otvorenih pitanja, koji predstavljaju osnovu za razvoj sveukupne bilateralne saradnje, naročito u političkoj, kulturnoj i ekonomskoj sferi.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE