• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Godina reformi

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas da ova godina mora da bude godina reformi, snažnog ekonomskog napredovanja i borbe protiv korupcije.

Crnadak je, na prezentaciji spoljnotrgovinske razmjene BiH sa svijetom koju je za predstavnike diplomatskog kora i međunarodnih organizacija danas u Sarajevu organizovala Spoljnotrgovinska komora BiH, istakao da svi relevantni faktori u BiH moraju učiniti sve da tržište BiH bude atraktivnije i privlačnije.

On je naglasio da će BiH 15. februara podnijeti aplikaciju za članstvo u EU i da će ući u proces koji će biti nepovratan. "Mislim da ćemo taj posao uraditi na zadovoljstvo svih", kaže Crnadak.

On je naglasio da je dobar podatak da je BiH prošle godine ostvarila 25 milijardi KM spoljnotrgovinske razmjene, ali to pokazuje i da ima prostora za povećanje.

"I smanjenje deficita od 10 odsto u prošloj godini u odnosu na prethodnu je značajno, ali to se svodi na znatan pad uvoza, a to znači smanjenje potražnje, ali i govori o padu potrošnje", rekao je Crnadak.

On je dodao da je ovo signal da se u BiH mora raditi više i u prvi plan staviti reformu u oblasti ekonomije, poreza, radnog zakonodavstva i borbu protiv korupcije.

Crnadak je istakao da BiH ima dobre odnose sa susjedima, ali da to ne znači mnogo ako ne bude podignuta ekonomska saradnja na viši nivo.

Prema njegovim riječima, značajna je i saradnja Spoljnotrgovinske komore BiH i domaće diplomatije, naglasivši da očekuje da ova godina bude godina sistemskog napretka u ekonomskoj diplomatiji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE