• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Koalicija SDA i SBB stabilna

Autor mondo.ba

Lider SBB-a Fahrudin Radončić rekao je danas, nakon izlaska iz pritvora, da provokacija sa njegovim hapšenjem neće destabilizovati koaliciju SBB-a i SDA.


"Koalicija je stabilna. Provokacija s mojim hapšenjem nije destabilizovala vrlo snažnu i vrlo potrebnu bošnjačku koaliciju koja je u interesu cijele BiH, a ne samo tog naroda", rekao je Radončić.

Na pitanje "ko to montira Radončiću", on je rekao da će biti vremena da se o tome razgovara, javlja "Kliks".

"Odlično znate da li ste skloni kriminalnim radnjama, ako vam neko montira da vršite pritisak na nevažne, vama nepoznate svjedoke ili nebitne, najbolje znate kako se to naziva", rekao je Radončić ispred Suda BiH.

Radončić je rekao da nije pročitao cijeli tekst odluke Suda BiH o ukidanju pritvora i da će se time baviti njegov advokat, a da se on treba posvetiti jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju i svom poslu.



Fahrudin Radončić, lider SBB-a, danas je pušten na slobodu, nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora.

Sud je Radončiću odredio mjere zabrane napuštanja kućne adrese, odnosno kućni pritvor, zabranu korištenja lične karte i napuštanja zemlje. Radončiću je zabranjeno i sastajanje sa svjedocima koji su već saslušani, kao i daje izjave za medije na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Tužilaštvo BiH juče je zatražilo je produženje pritvora za Fahrudina Radončića zbog bojazni da će uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo i tako ometati istragu, a vezano za ubistvo Ramiza Delalića Ćele.

"Ovo je politički motivisana optužnica. Cilj je da se promijeni legalna izbirna volja Bošnjaka. Zašto to smeta nekome, vrijeme će pokazati", rekao je Radončić na ročištu koje je održano juče.

Mjera kućnog pritvora izrečena je i Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Suplja prica. Koga interesuje vasa koalicija?

MONDO REPORTAŽE