• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament Srpske: Najefikasniji smo u BiH

Autor SRNA

Narodna skupština Republike Srpske u 2015. godini bila je neuporedivo efikasnija od parlamenata Federacije BiH i BiH, jer je usvojila 51 zakon, rebalans budžeta i budžet Srpske za ovu godinu, saopšteno je danas iz ove institucije.

U saopštenju se podsjeća da je Parlament FBiH u prošloj godini usvojo 27 zakona, a Parlamentarna skupština BiH u prvih devet mjeseci 12 zakona.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, osim 51 zakona, koliko ih usvojeno u prijedlogu, još 20 zakona su usvojili u nacrtu.

"Zbog toga je produktivnost rada Narodne skupštine Republike Srpske bila mnogo veća nego što to brojčano izgleda, ako se zna da je većina od 51 usvojenog zakona prošla još jednom parlamentarnu proceduru, ali u formi nacrta", navode iz parlamenta Srpske, reagujući na izvještaj Centara civilnih inicijativa o radu ove institucije za prošlu godinu.

Poslanici Narodne skupštine Srpske, u prošloj godini, bili su najefikasniji i kada je riječ o tematskim cjelinama, jer je usvojeno 77 izvještaja, odluka, informacija, strategija.

Narodna skupština Republike Srpske održala je sedam redovnih i deset posebnih sjednica i radila je po usvojenom programu rada.

Sva tijela, rukovodstvo i klubovi u Narodnoj skupštini Republike Srpske konstituisani su na vrijeme, u skladu sa zakonom i Ustavom, navodi se u saopštenju.

Konsultant u Centrima civilnih inicijativa Željko Ninković izjavio je danas u Banjaluci da Narodna skupština Srpske ima potencijal za mnogo bolje rezultate rada, jer je u prošloj godini realizovano samo 52,4 odsto od ukupnog broja planiranih mjera i 41 odsto od broja planiranih zakona.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE