• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incident u Centralnoj banci: Srbima zabranjen ulaz

Autor SRNA

Referent za fizičku zaštitu Bakir Šukurović jutros je zaključao vrata zgrade Centralne banke BiH i nije dozvolio ulazak službenicima srpske nacionalnosti na posao uz obrazloženje da je "danas državni praznik i da se ne radi".

Zaposlene u Centralnoj banci Šukurović je pustio tek nakon njihovog ubjeđivanja da moraju ući u zgradu.

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić juče je poslao svim radnicima odluku u kojoj je navedeno da je 1. mart neradni dan za službenike koji obilježavaju "dan nezavisnosti BiH", ali da se mora obezbijediti dežurstvo u organizacionim dijelovima platnog prometa i žiro kliringa, kao i drugih poslova sa komercijalnim bankama koje će danas raditi.

Šukurović se, nezvanično saznaje Srna, nedavno vratio iz Iraka gdje je boravio koristeći neplaćeno odsustvo.

I pored obavještenja da će neki službenici ove banke raditi, grijanje u zgradi Centralne banke danas nije uključeno, jer je "praznik".

Centralna banka BiH: Netačna informacija

Centralna banka BiH saopštila je danas da je njenim službenicima koji ne obilježavaju 1. mart kao praznik nezavisnosti BiH, danas bio dozvoljen dolazak na posao.

Iz ove banke je saopšteno da je netačna informacija da službenicima koji su dolazili na posao nije dozvoljen ulazak u zgradu.

"Ulaz je bio zaključan do dolaska službenika na posao, kada je otključan. Niko od službenika koji su došli na posao nije prijavio nikakav incident nadležnima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je službenicima koji 1. mart ne obilježavaju kao praznik, ovaj dan kao i svake godine do sada, redovan radni dan.

"Za obavljanje radnih procesa, kao što je to uobičajeno svakog radnog dana, postoje svi potrebni radni uslovi. Službenicima koji dolaze sa Pala obezbijeđen je prevoz, grijanje i svi drugi uslovi", pojašnjava se u saopštenju.

Centralna banka BiH navodi da, s obzirom na to da ne postoji zakon o praznicima na nivou BiH i da Centralna banka BiH kao praznike obilježava 1. i 2. januar i 1. i 2. maj, sve ostale praznike službenici te banke obilježavaju u skladu sa vlastitim opredjeljenjem.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Počinje...

bakirica

Bakira za guvernera, ko će u Evropu ?

bambi

Haha...Ne vjerujem šta čitam! Ovo "bio u Iraku" svima je jasno. Otud takvo ponašanje.

MONDO REPORTAŽE