• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džihadisti Begiću osam godina zatvora

Autor mondo.ba

Pedesetogodišnji državljanin BiH Fikret Begić osuđen je pred sudom u austrijskom gradu Gracu na osam godina zatvora zbog saradnje sa "Islamskom državom", za koju je regrutovao i borce.

Begić, koji je rođen u Konjicu, a bio je optužen za terorističko i kriminalno udruživanje, prema navodima porote, i sam je htio da se priključi svirepoj terorističkoj organizaciji "Islamskoj državi", pišu "Nezavisne novine".

Čitanje presude Begić nije sačekao mirno, već je upadao u riječ uzvikujući sudiji "rat nikada nije završen", na šta je sudija odgovorio da svako ko učestvuje u tom ratu važi za radikalizovanu osobu.

Sudija je dodao da optuženi u cijeloj priči nije nebitan dio, ali ne i najbitniji, a kao jasan dokaz da je želio da napusti Austriju u pravcu Sirije pomenuo je činjenicu da je otkazao stan u Gracu.

"Zbog toga sam terorista? To je smiješno. Bravo", odgovorio je Begić i aplaudirao sudiji, a poroti uputio riječi da "rade šta god žele". Kada mu je sudija rekao da će osam godina provesti u zatvoru, on je odgovorio: "a zašto ne i 20?".

Tužilac je optuženog ranije opisao kao "osobu koja je često prisustvovala predavanjima Mirsada Omerovića poznatijeg kao Ebu Tejma", nakon čega je postao radikalan.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE