• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se "bijeli hljeb"?

Autor mondo.ba

Samo dan nakon što je ukinut "bijeli hljeb", Savjet ministara dostavio Skupštini BiH prijedlog za njegovo vraćanje.

Dom naroda Parlamenta BiH je ukinuo "bijeli hljeb" da bi Savjet ministara BiH dostavilo Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH po kojem bi se ova beneficija vratila izabranim i imenovanim zvaničnicima po isteku mandata.

Prema ovom Prijedlogu zakona koji će se pred parlamentarcima naći 17. marta, izabrane osobe i imenovani zvaničnici, nakon prestanka javne funkcije, imaju pravo na naknadu za produženje radnopravnog statusa dok ne steknu radnopravni status kod drugog subjekta ili ne ispune uslov za penziju, a najduže šest mjeseci počevši od dana prestanka javne dužnosti, prenose Nezavisne.

"Pod izabranim osobama i imanovanim zvaničnicima ovog člana podrazumjeva se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanik i delegat u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsjedavajući, ministar i zamjenik ministara Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Naknada obuhvata osnovnu platu sa dodatkom za minuli rad i poreze i doprinose u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast", navodi se u Prijedlogu.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa

Sramota

Milan K.k.

Samo jos jedan od dokaza koliko je kriminal zavladao u ovoj jadnoj drzavi jadni mi koi glasamo za ove idiote ,sta su dobro uradili za ovaj narod,sem sto mam namecu akcize.

vetgo

Ovi se sprdaju sa narodom zasto radnik kojem preduzece ode u stecaj nema bijeli hljeb dok se nezaposli kod drugog poslodavca a lopovi poslanici uvode nove akcize na gorivo jos onaj debeli poslanik iz SNSD neznam mu ime a i nezelim da znam javno na TV izjavi da je to trebalo i ranije uvesti samo mu nije jasno zasto to nije uradjeno treba njima uvesti da volontiraju kao i nasa dijeca koja zavrse fakultete pa rade po godinu dana dzabe nemaju ni prevoz ni topli obrok sve moraju finansirati jadni roditelji to treba boti prijedlog zakona da svi poslanici volontiraju i dolaze svojim prevozom bez ikakve naknade cak i bez redtorana da se ne goste za 2 km vec sendvic od kuce ponesi pa se gosti

MONDO REPORTAŽE