• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada će se Izetbegović pokloniti srpskim žrtvama?

Autor mondo.rs

Srpski ministar Aleksandar Vulin izjavio da bi predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, umesto što kritikuje premijera Aleksandra Vučića, trebalo od njega da nauči kako se poštuje svoj narod i žrtve svakog drugog naroda.

 Kada će se Izetbegović pokloniti srpskim žrtvama? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Vulin je u Kragujevcu, na otvaranju Centra za fizikalnu medicinu, u Malim Pčelicama, rekao da Izetbegović ne može da govori u ime Bosne i Hercegovine, jer na to, ni po Dejtonskom sporazumu, nema pravo.

Da li je pitao predstavnika srpskog ili hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH šta oni misle. Da li govori možda u njihovo ime, upitao je Vulin, dodajući da Izetbegović nastupio kao predstavnik samo jednog dela bošnjačkog naroda.

"Ne razumem kako Izetbegović misli da saradnja bude bolja i da odnosi budu bolji ako će nastupati sa stavovima dela bošnjačkog naroda u ime svih. Dejtonska Bosna nije tako uređena, ona ne daje nijednom pojedincu, čak ni jednom narodu, da govori u ime ostalih naroda", rekao je Vulin.

On je pozvao je Izetbegovića da, ako hoće da govori u ime BiH, odu zajedno u Bratunac da se poklone srpskim žrtvama, i da predstavnik bošnjačkog naroda kaže da to nije učinjeno u ime njegovog naroda.

"Obećavam mu da ću biti sve vreme sa njim i da se, ako poleti jedna kamenica, neću pomeriti i ostaviti svog gosta da ga linčuju i kamenuju, a da je ne budem uz njega", rekao je Vulin.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Daleko mu kuca od RS-e, nema on sta da trazi u Bratuncu, nek se klanja svome babi Alju

Zena-zmaj

Lijepo je to sve Vulin rekao i u pravu je u svemu osim u jednom: u Bratuncu je i on gost.

xy

Bravo,Aleksandre. Neka nas ostave na miru, mi svoje emocije suzbijamo i dostojanstveno izdrzavamo nepravdu i uvrede od strane bosnjaka i medjunarodne zajednice. Kako se tek osjecaju srpske porodice poginulih i nestalih boraca i civila. Neka nas samo ostave na miru...sto mi vise cutimo, oni sve agresivniji. Neka se Izetbegovic bavi bitnijim stvarima, npr bezbjednosti BiH i onoma koji je najvise ugrozavaju.

MONDO REPORTAŽE