• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugostepena presuda Karadžiću tek za tri godine?

Autor mondo.ba

Odbrana Radovana Karadžića već je počela da radi na žalbi na presudu bivšem predsjedniku RS, ali drugostepenu presudu Apelacionog vijeća Haškog suda realno je očekivati za otprilike tri godine.

Prvostepena presuda Karadžiću je najobimnija u istoriji suda u Hagu (2.600 strana), tako da će i odbrana tražiti produženje roka za najavu žalbe (više od 30 dana).

Govori ovako za “Večernje novosti” advokat Goran Petronijević o najavljenoj žalbi tima odbrane Karadžića i ukazuje na to da je rok da sud odobri žalbu takođe 30 dana. Potom će, kako kaže, odbrana imati rok od novih 75 dana.


"Vjerovatno ćemo i tu tražiti duži rok, jer se žalimo po svim tačkama presude. Tužilaštvo će se, izvjesno je, takođe žaliti, a pretopostavljam da će i Drugostepeno veće tražiti dodatne rokove za razmatranje žalbi. Sve u svemu, biće potrebno do tri godine da se izrekne nova presuda bivšem predsjedniku RS", kaže Petronijević.

Kako objašnjava, ovi rokovi u postupcima nisu vremenski oročeni, i zato će pred sudom sve ići relativno sporo. Tužilaštvo i odbrana, kada dođe vrijeme, srešće se još jedanput u sudnici na javnoj sjednici, a potom se Drugostepeno vijeće povlači i radi na zatvorenim sednicima do donošenja presude.

"Odustajanje suda od slučaja “Markale” i još šest najstrašnijih incidenata snajperisanja i granatiranja Sarajeva u Karadžićevoj presudi, uz nove dokaze koje odbrana namerava da pruži uz one izvedene na suđenju Mladiću, može da unese novu živost u sudnice Tribunalu", primjećuje Patronijević.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE