• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Nema pomaka u razgovorima o Mostaru

Autor SRNA

Lider SDA BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da u pregovorima SDA i HDZ-a u vezi sa izborima i statusom grada Mostara nema pomaka.

On je rekao da će u Mostaru biti održan sastanak bošnjačkih organizacija koji je organizovala SDA, na kojem će provjeriti šta Bošnjaci hoće, a šta neće u Mostaru, a mostarski SDA će pratiti taj stav, što će pratiti i centrala u Sarajevu.

"On kaže da ne bi trebalo da bude problem ako Sarajevo kao grad ima četiri opštine sa punim ovlaštenjima i kompletnom opštinskom strukturom, da u Mostaru ostanu izvjesni relikti. Recimo, četiri ili šest opština koje će se brinuti o tome da se Mostar jednako i proporcionalno razvija", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Prema njegvim riječima, "bošnjački" dio grada na Neretvi ne razvija se dinamikom kao što je to slučaj sa "hrvatskim" dijelom grada.

Izetbegović je potvrdio da vladajuća koalicija u Federaciji BiH (FBiH) "ne štima najbolje", pogotovo jer SBB BiH ne glasa i ne učestvuje u diskusijama u Parlamentu FBiH.

On je pozdravio lidera SBB BiH Fahrudina Radončića, koji se nalazi u pritvoru, i poželio mu svako dobro, naglašavajući da će učiniti sve da koalicija ostane na okupu i sačuva stabilnost.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE