• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Podržaćemo ukidanje "bijelog hljeba"

Autor SRNA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će ova stranka podržati nacrte zakona, koje je predložila poslanička grupa Napredna Srpska, kojima se predlaže ukidanje "bijelog hljeba".

Višković je naveo da SNSD želi da do prijedloga zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima pitanje "bijelog hljeba" bude konkretno uređeno, da bude ustavno riješeno i vezano za sve nivoe vlasti u BiH.

"Tražimo da ovo pitanje bude riješeno jednako za cijelu BiH. Što se mene tiče nije trebalo biti ni protekle 22 godine", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je naveo da SNSD razmišlja da, kada je riječ o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, traži stručnu raspravu o ovom pitanju, koje je u nadležnosti nižih nivoa valsti, s ciljem donošenja najkvalitetnijeg rješenja.

Na pitanje da li će podržati akciju Crvenog krsta za pomoć javnoj kuhinji u Banjaluci, Višković je rekao da Klub poslanika SNSD-a pomaže svima, te podsjetio da poslanici ove stranke izdvajaju sredstva iz ličnih primanja za stipendiranje studenata.

"Iskoristio sam mogućnost da sa svog telefona pozovem humanitarni broj, a Klub će dati i novčanu pomoć", dodao je Višković.

On je saglasan da ovo i slična pitanja treba sistemski riješiti, ali da realno nije moguće da sve bude riješeno do detalja, te da treba biti solidaran i pomoći onima kojima je to potrebno.

Komentarišući najave Saveza za promjene da neće dozvoliti da trećina ruskog duga prema BiH završi u budžetu Republike Srpske, Višković je rekao da bi to Savez za promjene trebalo da obrazloži građanima Srpske.

"Oni zaboravljaju da predstavljaju građane Srpske na nivou BiH i to što kažnjavaju građane Srpske, najavama da neće dozvoliti da trećina ruskog duga ide u budžet Republike Srpske, za mene je neobjašnjivo. Koga onda oni predstavljaju u zajedničkim institucijama", upitao je Višković.

On je napomenuo da se iz tog budžeta isplaćuju invalidnine, borački dodatak, penzije i drugo.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kad ste nama ukinuci "crni" valjda je red da ukinete i sebi "bijeli" ljeb. To koga prestavlja Savez za promjene? Pa oni ne predstavljaju ni sebe kamo li narod RS-a. Njima je bitno da su protiv vlasti RS-a pa makar mi svi pocrkali od gladi.

MONDO REPORTAŽE