• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA otvorila istragu o Balkan Investment Banci

Autor mondo.ba

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uputila je službeni zahtjev da im se dostavi Zapisnik Deviznog inspektorata Republike Srpske o izvršenoj kontroli Balkan Investment Banke, saznaje poslovni portal Capital.ba.

 „SIPA je prije 10-tak dana uputila zahtjev da joj se dostavi ovjerena kopija Zapisnika Republičkog deviznog inspektorata o izvršenoj inspekcijskoj kontroli Balkan Investment Banke koja je urađena 17. decembra 2013. godine“, rekao je dobro obaviješten izvor portala, dodajući da institucije RS još nisu odgovorile na zahtjev SIPA–e.


Direktorica Deviznog inspektorata RS Zorica Cvijanović rekla je da ona još nije vidjela službeni zahtjev Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA).

„Zapisnik o izvršenoj kontroli mi smo davno već dostavili MUP RS i Specijalnom tužilaštvu i BIB. Možda ga je tražila i SIPA, ali ja ga još nisam dobila. Ako nam stigne njihov službeni zahtjev postupićemo u skladu sa zakonom“, rekla je Cvijanović.

Otvaranje istrage o poslovanju Balkan Investment Banke, danas Banke Srpske, nastavak je sveobuhvatne višemjesečne istrage koju SIPA i Tužilaštvo BiH provodi o Fabrici glinice „Birač“ Zvornik i povezanih firmi dok su njima upravljali Litvanci i Ukio banka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE