• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grubešić: Zajednička istraga o napadu na Vučića

Autor SRNA

Predmet istrage napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici nalazi se u Tužilaštvu BiH i radi se zajedno sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Večernje novosti" saznaju da se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, koje je dostavljeno Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, nalaze imena Almira Merdića, Elvedina Himzića i Muje Dizdarevića iz Tešnja kao i Almira Šehomerovića iz Srebrenice, dok se za dva nepoznata lica identitet utvrđuje uz pomoć policije Federacije BiH.


Njima se na teret stavlja pet krivičnih djela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju i izazivanje nacionalne netrpeljivosti.

"Merdića, Himzića i Dizdarevića Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsila je 10 dana nakon napada na premijera Vučića, ali su poslije saslušanja u Tužilaštvu BiH u Sarajevu pušteni na slobodu i protiv njih nije podignuta optužnica", podsjećaju "Novosti".

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za "Novosti" da je policija prikupila više desetina dokaza i snimaka kako pojedinci nasrću na srpskog premijera.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da je policija Republike Srpske izvještaj protiv šest lica podnijela još 1. aprila i pojasnio da javnost o tome nije bila odmah obaviještena, jer su u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom prikupljane dodatne informacije.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bogati ne tarandaj. Bio direktan prenos, sve ti nacrtano a Ti istrazujes. Sta istrazujes bruko nad brukama?

MONDO REPORTAŽE