• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić ponovo na slobodi

Autor SRNA

Sud BiH ukinuo je pritvor lideru Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću, protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog ometanja rada pravosuđa, i odredio mu mjere zabrane, među kojima je napuštanje Kantona Sarajevo.

Radončiću je, prema odluci Suda, zabranjeno putovanje, sastajanje sa svim svjedocima koji su predloženi u optužnici Tužilaštva BiH, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara, te kontaktiranje i sastajanje sa saoptuženim u ovom krivičnom predmetu.

Optuženom se zabranjuje da sa drugim licima razgovara o ovom krivičnom postupku, odnosno o činjenicama koji se odnose na ovaj krivični postupak, osim sa svojim braniocima, saopšteno je iz Suda BiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti biće preduzimana svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti pritvor.

Sud BiH je 4. marta, na prijedlog Tužilaštva BiH, ponovo odredio mjere pritvora Radončiću, nakon što je prekršio mjere zabrane.

Nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora, iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu jer je, prema njihovom mišljenju, Radončić prekršio mjere zabrane tako što je davao izjave medijima i napuštao mjesto kućnog pritvora.

Od tada je Radončić bio ponovo u pritvoru, ali je odbrana podnijela nekoliko zahtjeva za njegovo ukidanje jer nije utvrđeno da bi mogao uticati na svjedoke.

Radončiću se, zajedno sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem, sudi pred Sudom BiH zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Bl

Gospodine imam jaku zelju da vas upoznam vi ste za mene jedan covjek koi se neboji nikoga kapa dole. Pozdrav iz banjaluke

MONDO REPORTAŽE