• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Banjaluke sutra besplatno u Donju Gradinu

Autor SRNA

Grad Banjaluka obezbijediće sutra besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu, gdje će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

 Iz Banjaluke sutra besplatno u Donju Gradinu Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ
Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

  Obezbijeđeno je deset autobusa, a polazak sa "stare stanice" u Vidovdanskoj ulici planiran je u osam časova.

Autobusi će po završetku parastosa, u popodnevnim časovima, vratiti putnike na polaznu stanicu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Komemorativnom skupu prisustvovaće predsjednik SDS-a Mladen Bosić, predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i premijerka Srpske Željka Cvijanović.

Prisustvo su najavili i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i ministar Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Na obilježavanju 71 godine od stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće prisutna i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj će biti potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, te narodni poslanici Drago Tadić, Dušan Berić, Perica Bundalo i Darko Banjac, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Program obilježavanja počinje u 9.00 časova, kada će u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici biti služena Sveta arhijerejska liturgija.

U izložbenoj sali "Spomen-područja Donja Gradina" u 10.00 časova biće otvorena izložba dječijih likovnih radova o temi "Jasenovac".

Okupljanje učesnika pomena i parastosa u "Spomen-području Donja Gradina" predviđeno je do 11.00 časova, a od 11.15 časova brojne delegacije položiće vijence na grobnom polju "Topole".

Parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida u Jasenovcu i Donjoj Gradini biće služen na grobnom polju "Hrastovi". Najviši zvaničnici Republike Srpske i gosti govoriće na komemorativnom skupu u 13.00 časova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE