• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Istinski sam povrijeđen pismom Krajišnika

Autor SRNA

Ognjen Tadić kaže da ga je "istinski povrijedilo to što su neki ljudi zloupotrebljavajući pečat Udruženja Krajišnika u Srbiji" objavili saopštenje u kome njega i njegove političke kolege vrijeđaju tvrdnjama da rade protiv RS.

"I da zanemarim to što sam boraveći šest mjeseci u hrvatskim robijašnicama praktično odrobijao Republiku Srpsku Krajinu, da ih ne podsjećam na to što sam učestvovao u organizovanju dobrovoljaca koji su tamo branili naš narod a sa kojima nisam mogao otići jer mi je tada bilo 17 godina, da ih ne pozivam na uspomene pominjući im da mi je jedan od najbližih rođaka poginuo kao jedan od komandanata Srpske garde u Gospiću 1991. godine, da ne činim ništa od toga jer se pred takvima nemam razloga pravdati. Pitam ih kako između toliko patriota u Republici Srpskoj koji su kao Bosić i Čavić od pravog dana nosili pušku u proteklom ratu, izabraše da podržavaju Milorada Dodika", naveo je potpredsjednik SDS Ognjen Tadić u saopštenju.

Reagujući na pismo podrške koje je Udruženja Krajišnika u Srbiji uputilo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Tadić je rekao je da je te grozne 1995. godine cijeli jedan narod protjeran na traktorima i zapregama, unesrećeni i osiromašeni.

"Mi draga braćo pravi Krajišnici i radimo sve ovo da bi skinuli izdajničku vlast i da bi izbjegli vašu nesreću da nas neko natovari u konvoje i pošalje za Srbiju, a sve zbog toga što smo dozvolili da izdajnička vlast opljačka i time oslabe Republike Srpsku", tvrdi Tadić.

Udruženje Krajišnika u Srbiji uputilo je pismo podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i SNSD, čiji je on lider, u kojem su istakli da protesti u Republici Srpskoj, koje organizuje Savez za promjene, nemaju nikakve veze sa socijalnim i ekonomskim problemima, jer su ti problemi u okruženju slični ili još izraženiji, već je cilj izazivanje međusrpskog sukoba i urušavanje institicija Republike Srpske sa krajnjim ciljem - gašenje Republike Srpske u kapacitetu u kome sada postoji.

"Da je do demokratske utakmice i da imaju podršku naroda sačekali bi da to dokažu na izborima u oktobru. Mi, Krajišnici u Srbiji, najoštrije se suprotstavljamo toj prevari i to očekujemo i od naših zemljaka u samoj Republici Srpskoj. Očekujemo da će odlučno i dostojanstveno odgovoriti na ovaj čin izdaje i pokušaja urušavanja Republike Srpske. Posebno tražimo od osnivača i utemeljivača Republike Srpske i članova SDS-a koji su od početka u borbi za očuvanje Republike Srpske da se javno odrede u vezi sa ovim pitanjem", ističe se u pismu podrške upućenom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i SNSD, čiji je on lider.

Udruženje Krajišnika u Srbiji podsjeća da se Srbima dešavaju podjele i izdaje po ko zna koji put.

"Izdajnički trio (Dragan) Čavić - (Mladen) Bosić - (Ognjen) Tadić i njihovi satrapi po nalogu i uz pomoć stranaca hoće da u krvi dobijenu Republiku Srpsku predaju za fotelje u Sarajevu. Oni hoće da podele i posvađaju Srbe i oslabe Republiku Srpsku i njene institucije. Da bezobrazluk bude veći, ispred sebe stavljaju utemeljivača Republike Srpske - SDS i srpski narod", navodi se u pismu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nenad

Zarobljen si kao novinar, ali to ne umanjuje tvoje muke. Cavic da je bio borac nikad ne bi potpisao da je bio genocid u Srebrenici. Zbog njegove pohlepe da ostane na vlasti, ispastace nasa pokoljenja, jer tim potpisom je obiljezio Srpski narod i stavio nam teg oko vrata.

MONDO REPORTAŽE