• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH napredovala u reformama

Autor SRNA

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i delegacija MMF-a ocijenili su danas u Sarajevu da je vidljiv napredak u aktivnostima koje su dio Reformske agende, ali i reformama koje je zacrtao MMF u okviru svog programa.

 BiH napredovala u reformama Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bevanda je informisao delegaciju MMF-a, koju predvodi šef Misije Nadin Ilahi, da je Savjet ministara usvojio Strategiju o upravljanju javnim dugom, te da je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH za prošlu godinu pokazao da su mjere štednje iz prethodnih godina dale efekta u smanjenju javne potrošnje, ali da u toj oblasti ima prostora za dodatne uštede.

Na sastanku je naglašeno da je neophodno raditi na harmonizaciji zakonodavstva u bankarskom sektoru, te konkretizovati saradnju entitetskih poreskih uprava i Uprave za indirektno oporezivanje BiH da bi se spriječile poreske zloupotrebe, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno nastaviti provođenje strukturalnih reformi na svim nivoima vlasti u BiH, kao i programe sa međunarodnim finansijskim institucijama koje daju podršku reformskim procesima, poput Svjetske banke i EU.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a za BiH Francisko Parodi.

Delegacija MMF-a boravi u BiH od 10. maja da bi sa vlastima u BiH postigli dogovor o nastavku saradnje nakon isteka stendbaj aranžmana i postizanju dogovora o novom proširenom programu između BiH i MMF-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Е упи*аћу се од среће ај не лажи

MONDO REPORTAŽE