• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za osudu Mektićev čin, ali i pristrasnost novinara

Autor mondo.ba

Bilo kakvi napadi na novinare i medijske kuće u istoj su ravni sa neprofesionalnim i pristrasnim radom novinara i medijskih kuća, saopštio je Klub novinara Banjaluka.

Napadi na novinare i slobodu medija mogu da izazovu pristrasno izvještavanje i neprofesionalan rad medija, a neprofesionalizam u radu medija kao posljedicu može da izazove grub i ničim opravdan napad na novinare i medije – stoji u saopštenju Kluba novinara Banjaluka.

Klub novinara zbog toga oštro osuđuje istup ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i kritike iznesene na račun RTRS-a, pogotovo tvrdnje da ova televizijska kuća “širi sadržaje fašistoidnog karaktera”.

"Ako smatra da je oklevetan ili da je neka medijska kuća nanijela štetu njegovom ugledu, ministar Mektić, kao i bilo ko drugi, može da potraži zaštitu nadležnih institucija i u skladu sa zakonom", ističu u svom saopštenju. Isto tako, Klub novinara Banjaluka osuđuje pristrasno izvještavanje i plasiranje neprovjerenih informacija koje se kosi sa svim etičkim i profesionalnim standardima.

"Nažalost, pristrasnost i neprofesionalizam može se pronaći i prepoznati u radu nekih medija, zbog čega pozivamo sve kolege i medije na objektivan i profesionalan rad, jer će time biti najbolje zaštićeni bilo kakvih napada i neprijatnosti", ističu u Klubu novinara Banjaluka i podsjećaju “da javni zvaničnici moraju da imaju veći stepen tolerancije za interesovanje javnosti za njihov rad, pa i detalje iz privatnog života, ali i novinari su obavezni da provjere tačnost svih informacija koje plasiraju u javnost”.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

I sta rekoste? Nista. Odnosno, bolje receno podrzavate i Mektica i RTRS. Nazalost sve nam je tako

MONDO REPORTAŽE