• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasipović: Nedopustive odluke bez Srpske

Autor SRNA

Ministar pravde RS Anton Kasipović rekao da će, ukoliko ne bude stavljena van snage odluka direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH, Vlada utvrditi dalje korake

 Kasipović: Nedopustive odluke bez Srpske Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Kasipović kaže da se ne može priznati ova odluka jer su prekršeni propisi i ponuđeni potpuno neautentični i netačni podaci, te ističe da se ne može dopustiti da za objavu netačnih podataka nečiji izgovor može biti da se BiH žuri u EU.

"Ako ne znamo koliko nas ima kako možemo bilo šta planirati? Neophodno je da na osnovu zaključaka Vlade Republike Srpske, u kojima smo tražili da se i predstavnici Srpske u institucijama BiH izjasne o tom pitanju, dobijemo stav i Savjeta ministara BiH", rekao je Kasipović večeras za Alternativnu televiziju.

Komentarišući da li ima uticaja vlasti na rad sudija i tužilaca, Kasipović je rekao da je vrlo značajan izbor sudija i tužilaca, koje bi trebalo da biraju parlamenti.

"Trebalo bi ih birati dvotrećinskom većinom, da ne bi jedna stranka ili koalicija na vlasti odlučivala ko će biti sudije i tužioci, te da oni uz izbor iznesu i svoje imovinske kartone", smatra Kasipović.

On je ocijenio da je sudska i tužilačka funkcija izuzetno važna, posebno u društvima u tranziciji, te da mora obezbijediti pravnu sigurnost građana, procesuiranje onih koji su krivi, ali i zaštitu onih koji nisu.

"Ljudi koje vrše pravosudne funkcije moraju biti više izloženi javnosti", rekao je Kasipović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE