• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončiću ublažene mjere zabrane

Autor SRNA

Sud BiH je, na prijedlog odbrane, ukinuo određene mjere zabrane Fahrudinu Radončiću, rekao je njegov advokat Asim Crnalić.

 Radončiću ublažene mjere zabrane Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Sud BiH ukinuo je zabranu da se Fahrudin Radončić smije kretati samo na području Kantona Sarajevo. On sada ne smije napuštati BiH, ali unutar BiH smije se kretati i obavljati svoju političku djelatnost", rekao je Crnalić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je zadovoljan dešavanjima na današnjem ročištu i kako je odbrana odradila svoj posao, ali je napomenuo da više od toga ne može reći, s obzirom na zabranu Suda BiH da se ne smije objavljivati iskaz i fotografije svjedoka Azre Sarić, prenosi "Avaz".

POVEZANE VIJESTI

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Radončiću, Bilseni Šahman, Bakiru Dautbašiću i Zijadu Hadžijahiću, a Radončićevi advokati unakrsno su ispitali svjedoka Tužilaštva BiH Azru Sarić.

Ročište je bilo zatvoreno zajavnost, s obzirom na to da je sudsko vijeće 18. maja donijelo odluku da svjedočenje Sarićeve, kao ni njene fotografije ne smiju biti objavljene u printanim i elektronskim medijima.

Odluka je donesena na zahtjev Sarićeve, a njen prijedlog je tada podržalo i Tužilaštvo BiH.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 8. jun u 13.00 časova kada će Sarićevu unakrsno ispitati i advokati Bilsene Šahman, Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE