• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kavazović je prijetnja miru"

Autor SRNA

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta oštro reagovao na izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

Skandaloznom izjavom da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nisu trebali dolaziti u Beograd, gdje je "začeto zlo koje je pogodilo BiH", poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uvrijedio je Srbe i pokazao da je prijetnja miru, stabilnosti, međusobnom poštivanju i razumijevanju dva naroda, rekao je Linta.

Linta je najoštrije osudio ovu izjavu, te ocijenio da Kavazović i velik dio bošnjačke javnosti smatraju Srbe zločincima i agresorima jer Srbi ne prihvataju ukidanje Republike Srpske i ne priznaju da se u Srebrenici dogodio genocid.

On poziva međunarodnu zajednicu da konačno shvati da politika dvostrukuh standarda nikada neće dovesti do trajnog mira, povjerenja i iskrenog pomirenja među narodima koji žive u BiH.

"Pogrešan je pristup kada značajan dio međunarodne zajednice veliča bošnjačke, a ignoriše srpske žrtve, s jedne strane, i ne traži da pravosuđe BiH procesuira sve zločince bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, s druge strane", naveo je Linta u saopštenju.

On je istakao da je glavni uzrok rata u BiH bila "Islamska deklaracija" Alije Izetbegovića kao program za pretvaranje BiH u unitarnu i islamsku državu.

"Takvu državu srpski narod nije mogao da prihvati ni početkom devedesetih godina, niti može danas", kaže Linta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE