• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijen zahtjev Radončića o javnom svjedočenju

Autor SRNA

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno suđenje Fahrudinu Radončiću i ostalim optuženim za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Na današnjem ročištu u ovom predmetu, u kojem su optuženi i Bilsena Šahman, Bakir Dautbašić i Zijad Hadžijahić, advokat Dautbašića unakrsno je ispitao svjedoka Tužilaštva Azru Sarić, prenijeli su federalni mediji.

Prije početka unakrsnog ispitivanja, Radončić se obratio Sudskom vijeću sa zahtjevom da ukine rješenje od 18. maja o zabrani objavljivanja svjedočenja i fotografije Azre Sarić, ali Sud je taj zahtjev odbio.

Šef Radončićevog advokatskog tima Asim Crnalić rekao je novinarima nakon ročišta da je njegov klijent pred sudom obrazložio zbog čega smatra da je potrebno da javnost sazna sadržaj svjedočenja Azre Sarić, ali da, nažalost, to nije bilo dovoljno za sud.

Crnalić je dodao da u svojoj dugogodišnjoj advokatskoj karijeri nikada nije doživio slučaj da javnost može prisustvovati suđenju, a da iskaz svjedoka ne može biti objavljivan.

Sudsko vijeće je 18. maja odlučilo da svjedočenje Sarićeve, kao ni njene fotografije, ne smiju biti objavljene kako u printanim tako i elektronskim medijima.

Odluka je donesena na zahtjev Sarićeve, a njen prijedlog je tada podržalo i Tužilaštvo BiH, iako se odbrana optuženih tome žestoko protivila.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. jun, kada će biti nastavljeno svjedočenje Azre Sarić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE