• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Ustavni sud da ukine odluku o Danu RS

Autor SRNA

Narodna skupština Republike Srpske uputiće zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanje odluke kojom se osporavaju odredbe Zakon o praznicima, a koje se odnose na proslavu Dana RS, saopštio je predsjednik parlamenta RS Nedeljko Čubrilović

"Narodna skupština zahtijeva da Ustavni sud BiH nakon preispitivanja odluke donese novu odluku kojom će staviti van snage prethodnu odluku", rekao je Čubrilović danas novinarima u Banjaluci nakon sjednice tima Narodne skupštine za pripremu prijedloga zahtjeva za preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na 9. januar - Dan Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da će ovaj zahtjev Narodna skupština uputiti do 25. juna.

On je preciziorao da će zahtjev biti upućen nakon što Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske na sjednici u petak, 17. juna, da svoje mišljenje.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je novinarima da je skupštinski Tim uradio odličan posao, prije svega, rukovodeći se zakonima i Ustavom.

"Mislim da je argumentacija koja je ponuđena u materijalima koju je pripremio Tim sasvim dovoljna, a ukoliko bi se odlučivalo u prostoru politike, onda bi sasvim sigurno imali narušavanje prava, pravnih normi i Ustava", istakao je Kasipović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE