• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Splitu: Jak jugo rušio fasade i drveće

Autori mondo.ba Autori Agencije

Splitski vatrogasci danas su tokom dana imali više od 30 dojava građana zbog olujnog juga koji je pogodio Dalmaciju i obarao drveće na ulice i automobile, rušio tende ili dijelove fasada sa kuća, javili su hrvatski mediji.

 Haos u Splitu: Jak jugo rušio fasade i drveće Izvor: Istock/Getty images
Ilustracija
Izvor: Istock/Getty images

"Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka. Radimo po prioritetima. Od jutros je na terenu stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca Javne vatrogasne stanice, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Split", rekao je Hini šef Javne vatrogasne stanice Grada Splita Ivana Kovačevića.

Jak olujni jugo tokom popodneva duvao je jače od 110 kilometara na čas i poremetio je i pomorski saobraćaj u Dalmaciji, ali i na riječkom području.

Zbog opasnosti od pada dijela fasade sa stambene zgrade u Splitu od danas popodne zatvorena je ulica u gradskome kvartu na Pujankama, rečeno je u policiji.

Fasada "visi" u Krležinoj ulici kod broja 24 gdje se na višim spratovima nebodera usljed jakih udara vjetra odlomio veći komad fasade, pa je ulica zatvorena za saobraćaj, a vozila se preusmjeravaju na okolne ulice.

Prvo je poslijepodne u samom centru Splita jugo srušio stablo koje je palo na raskrsnici ulica, te poklopilo službeno policijsko vozilo. Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila, dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili povrede.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE