• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH osudila napade u Turskoj

Autori mondo.ba Autori SRNA

BiH najoštrije osuđuje teroristički napad na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu u kojem je ubijeno 36 ljudi, a ranjeno više od 140, te daje punu podršku rukovodstvu Turske u obračunu sa teroristima, saopšteno je iz MIP BiH.

 BiH osudila napade u Turskoj Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

"Ovaj teroristički napad pokazuje kako terorizam ostaje globalna prijetnja koja zahtijeva globalni odgovor. Mi kao zemlja koja se svrstala među članice globalne koalicije za borbu protiv terorizma, imamo moralnu odgovornost da oštro osudimo ovaj teroristički čin i da damo punu podršku rukovodstvu Turske u obračunu sa teroristima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da je ministar inostarnih poslova BiH Igor Crnadak uputio telegram saučešća ministru spoljnih poslova Turske Mevlutu Čavušogluu povodom tog terorističkog napada.

"Sa velikom tugom smo primili vijest o jučerašnjem bombaškom napadu na istanbulskom aerodromu 'Ataturk', u kojem je smrtno stradalo najmanje 36 osoba, a mnogi su ranjeni i povrijeđeni. Molim da, u ime Ministarstva inostranih poslova BiH i moje lično ime, primite iskrene izraze saučešća upućene Vama i građanima Turske", navodi se u telegramu.

Crnadak je izraze saučešća uputio i porodicama poginulih i povrijeđenih u ovom terorističkom aktu, kao i najoštriju osudu ovih terorističkih bombaških napada.

Telegrame saučešća turskom predsjedniku uputili su i predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik FBiH Marinko Čavara, kao i ostali zvaničnici BiH.

"Užasnuti ovom strašnom tragedijom koja je zadesila narod Turske, Republika Srpska najoštrije osuđuje ovaj teroristički akt i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma koji je postao prijetnja cijelom svijetu i koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih ljudi", navodi se u Dodikovom telegramu saučešća .

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE