• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže "veliki brat": Video-nadzor na više lokacija

Autor SRNA

MUP RS radi na više lokacija u Srpskoj po pitanju video-nadzora, u čemu postoji i određeni dogovor sa kompanijom "M:tel", a određeni segmenti u tom procesu se već realizuju, izjavio je resorni ministar Dragan Lukač.

"Nadam se da će u Banjaluci veoma brzo biti realizovana ta aktivnost, u okviru koje će određeni broj najkritičnijih mjesta, koja su nam veoma bitna, biti pokriven kamerama", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.


On je dodao da će sve te postavljene kamere biti uvezane u sistem MUP-a, tako da će MUP imati nadzor nad svim tim kritičnim mjestima koja je potrebno kontrolisati s ciljem sprečavanja i otkrivanja učinjenih krivičnih djela.

Lukač je naveo da Jedinica za sajber kriminal Uprave kriminalističke policije svakodnevno radi na zaštiti djece i maloljetnika od zloupotreba na internetu.

"Bio sam u našoj jedinici koja se bavi tim pitanjima i kroz prezentovane stvari vidio sam da je teško raditi na takvim stvarima, u najmanju ruku treba imati dobar želudac da bi se moglo raditi na takvim stvarima. Zahvaljujem svim našim inspektorima koji rade na tim pitanjima da bi spriječili pedofile i sve one koje pokušavaju da iskoriste djecu", dodao je Lukač.

On je istakao da je ta jedinica do sada dosta uradila na otkrivanju i procesuiranju pedofila, kao i da će se intenzivirati rad na zaštiti djece od iskorištavanja od starne emocionalno poremećenih lica.

Lukač je naveo i da MUP Srpske ima saradnju sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci /ICITAP/, koji je u sastavu Ministarstva pravde SAD, od kojih je MUP imao i određenih donacija, među kojima je donacija u uniformama, ali da tu nema nikakve priče o zajedničkoj uniformi sa policijom iz Federacije BiH.

"Uglavnom se radilo o uniformama za jednice za podršku, odnosno o poznatom američkom modelu uniforme tipa `pet-jedanaest`, crne boje, kakvu i nose jedinice za podršku, i to sa našim grbom i našim natpisima", naveo je Lukač.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Haha lopovi samo hocete da gulite ovaj narod ,i gdje su ti inzinjeri za saobracaj da se ogranicenja postave onakva kakva treba da budu ,vi samo ugradjujete lezece policajce,a ko ce da placa nasu amortizaciju,samo nam kidate auta.Kakva je ovo R srpska kada se guli ovaj narod samo uvodite poreze,gospodo smanjite vase plate i sve je ok.

MONDO REPORTAŽE