• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH osudila paljenje sprske zastave

Autor SRNA

Ministarstvo inostranih poslova BiH najoštrije je osudilo čin paljenja zastave Srbije na objavljenom video-snimku, kao neprimeran vandalizam i pokušaj skrnavljenja državnih simbola jedne suverene i prijateljske zemlje.

To se navodi u odgovoru Ministarstva BiH na notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije kojom je izražen protest zbog tog čina.


Ministarstvo inostranih poslova BiH napominje da je od nadležnih organa BiH zatražena provjera postojanja eventualnih dokaza o nastanku spornog snimka na teritoriji BiH, kao i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti s ciljem pronalaženja i zakonitog kažnjavanja počinilaca ovog nedjela, saopšteno je iz tog ministarstva.

Nota Ministarstva inostranih poslova BiH danas je uručena Ambasadi Srbije u Sarajevu.

Srbija je prošle sedmice uručila protestnu notu ambasadoru BiH zbog video-snimka na kojem naoružani, neidentifikovani muškarci spaljuju zastave Srbije.

Paljenje srpske zastave
Izvor: YouTube



Na video-snimku se vide dva muškaraca, okružena nekadašnjom zastavom BiH i zastavom Saudijske Arabije, kako spaljuju zastave Srbije uz pucanje iz vatrenog oružja i pjevanje pjesama, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, izrazitog nacionalnog i islamskog, vjerskog naboja.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu s ciljem otkrivanja počinilaca ovog neprimjerenog čina i njihovog kažnjavanja u skladu sa zakonom.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE