• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Čović pravi bespotreban problem

Autor SRNA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović demantovao je tvrdnje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da se sporazumom o mehanizmu koordinacije ignorišu kantoni.

On tvrdi da pozicija kantona nije promijenjena i da su, u skladu sa ranijim rješenjima iz mehanizma koordinacije, jednako zastupljeni u okvirima svojih ustavnih nadležnosti.

Izetbegović je rekao da je imao konstultacije sa Čovićem prije jučerašnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu i da su dogovorili šta je prihvatljivo, a šta ne.

Ističući da ga zbog toga čudi Čovićevo reagovanje, Izetbegović je rekao da lider HDZ-a treba da pozdravi dogovor, umjesto što počinje praviti bespotreban problem, prenose federalni mediji.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je danas pismo visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbjedonosnu politiku Federiki Mogerini, evropskom komesaru za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesu Hanu, ministru spoljnih poslova Slovačke Miroslavu Lajčaku i specijalnom predstavniku EU i šefu Misije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarku u kojem navodi da je dogovor iz Istočnog Sarajeva neprihvatljiv i da sa njim nije saglasan.

Komentarišući jučerašnji dogovor Dodika i Izetbegovića u vezi sa kreditnim aražmanom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kao i mehanizmom koordinacije, Čović je rekao da se ni u jednoj varijanti ne može praviti dogovor, a da se izuzmu kantoni iz načina koordinacije u skladu sa ustavnim ovlaštenjima.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu, koji je organizovao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano je pismo namjere za Međunarodni monetarni fond.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE