• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvaranje paradžemata na jesen

Autor mondo.ba

Policijske i bezbjednosne agencije u BiH namjeravaju da početkom jeseni prisilno zatvore paradžemate koji nisu pod kontrolom Islamske zajednice BiH.

Pozivajući se na odlično obaviještene izvore, Euroblic navodi da bi akcija zatvaranja tih vehabijskih komuna, koje predstavljaju bezbjednosnu prijetnju, trebalo da bude završena do kraja godine, a prvi na udaru biće paradžemati u Gornjoj Maoči, Dubnici i Ošvama.

"Iz ovih mjesta do sada je regrutovan najveći broj džihadista koji na strani `Islamske države` ratuju u Siriji i Iraku", naveli su izvori lista.

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević ocijenio je da eliminacija paradžemata nije moguća bez podrške Islamske zajednice BiH koja, kako je rekao, tretira ove vehabijske komune prvenstveno kao vjerski, a ne bezbjednosni problem.

Prema podacima bezbjednosnih agencija, u FBiH postoje 22 paradžemata koji odbijaju da se uključe u Islamsku zajednicu BiH.

Među njima su oni u Stijeni, Brezičanima, Hodžićima, Kaknju, Briješće Brdu, Kasindolskoj, Gornjoj Mahali, Kuljanima, Barama, Ošvama, Kaloševićima, Strnokosu, Liješnici, Donjem Kotorskom, Gornjoj Maoči, Gornjim Rahićima, Čehajama, Gračanici, Bihaću, Kuli, Dubnici i Delićima.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE