• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski inspektori stigli u BiH

Autor SRNA

Inspekcija Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije "Roseljhoznadzor" doputovala je u BiH.

Oni će na terenu izvršiti nadzor poljoprivrednih kapaciteta koji se bave izvozom voća i povrća u Rusiju i uvjeriti se u funkcionisanje sistema fitosanitarne zaštite u BiH, potvrđeno je Srni u Upravi za zaštitu bilja BiH.



S ciljem prevazilaženja problema privremene zabrane izvoza, ruski inspektori će obići i skladišna postrojenja.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bih Mirko Šarović rekao je juče da će u fokusu inspekcije biti oni proizvođači koji su u proteklom periodu značajno povećali količine izvezenog voća i povrća u Rusiju.

Nezvanično, na spisku za kontrolu nalazi se oko 20 domaćih proizvođača voća i povrća.

Ruska fitosanitarna inspekcija stigla je u BiH u skladu sa dogovorom sa direktorom Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije "Roseljhoznadzor" Sergejem Aleksejevičem Dankvertom.

Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba "Roseljhoznadzor" uvela je početkom avgusta privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

"Privremena zabrana biće uvedena zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu BiH i zbog odbijanja Ministarstva spoljne trgovine BiH da odobri inspekciju `Roseljhoznadzora` koja je trebalo da sprovede fitosanitarnu kontrolu sistema", poručili su tada iz ove regulatorne službe.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE