• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Činićemo sve samo da se ne ponovi 1991.

Autor mondo.rs

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s hrvatskim članom predsedništva BiH Draganom Čovićem nešto pre 18 časova u Vladi Srbije.

Na sastanku je bilo reči o saradnji i stabilnosti u regionu.

Kako prenosi Tanjug, Vučić i Čović izrazili su nadu da će srpsko-hrvatski odnosi u budućnosti biti značajno bolji.

"Obojica smo izrazili uverenje da će odnosi i u budućnosti biti dobri i da suštinske prepreke za takav razvoj situacije ne postoje", rekao je premijer Srbije.

Vučić je istakao da se nada i da će činiti sve da se ne ponovi situacija u regionu iz 1991. godine

"Činićemo sve da očuvamo mir i regionalnu stabilnost", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle sastanka sa hrvatskim članom Predsedništva BiH.

Vučić je rekao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.

On je rekao da je Srbija po pitanju referenduma bila stavljena pred "svršen čin".

Svejedno, "Srbija je bila i biće uz Republiku Srpsku", istakao je Vučić i naglasio da iz stava Srbije o referendumu niko ne bi trebalo da izvlači zaključke o nekakvim podelama: "Nije ovo vreme podele na huškače i izdajnike", ukazao je premijer.

Nakon sastanka šetnja Savamalom

Vučić i hrvatski član Predsedništva BiH Draganprošetali su večeras Sava promenadom i na kratko seli u baštu jednog tamošnjeg restorana. Vučić i Čović su, u društvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, obišli i radove na izgradnji "Beograda na vodi".

Mi, dodao je, znamo da će referenduma biti, mi smo postavljali stvari znajući da onaj ko je uvek uz RS to je Srbija, ali mi imamo mnogo stvari o kojima smo danas govorili.

Zbog toga, tvrdi, niko iz RS ne može da kaze ništa protiv nas, jer doneli smo odluku da se ne mešamo, da im ne određujemo sta će da odluče.  "Odluku smo doneli ne samo da ne podržimo referendum, nego ni da ne budemo protiv referenduma", objasnio je.

Ćović je rekao da nije iznenađen odlukom predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da ne odustane od referenduma o Danu RS, ali da smatra da se nakon tog izjašnjavanja ništa neće promeniti.

U Predsedništvu Srbije ranije danas je povodom najavljenog referenduma o Danu Republike Srpske, održan sastanak predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića s članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom RS Milorаdom Dodikom, predsednicom Vlаde RS Željkom Cvijаnović i predsednikom Srpske demokrаtske strаnke Mlаden Bosićem.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

E joj, kakva 91a sad se prepucavamo i ratujemo preko interneta.

MONDO REPORTAŽE