• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sandžaklije ostaju bez državljanstva BiH?

Autor mondo.ba

Početkom narednog mjeseca ističe rok za dostavljanje dokumentacije kako bi bila izvršena revizija državljanstava BiH dobijenih putem naturalizacije od 6. aprila 1992. godine do 1. januara 2006. godine

 Sandžaklije ostaju bez državljanstva BiH? Izvor: MONDO arhiva
Izvor: MONDO arhiva

Samo 50 od oko 20.000 građana BiH koji su državljanstvo dobili od 6. aprila 1992. do 1. januara 2006. godine javilo se Ministarstvu civilnih poslova BiH da bi dostavili dokumentaciju kako bi bila izvršena revizija državljanstava koja su im dodijeljena, izjavio je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Početkom narednog mjeseca ističe rok za dostavljanje dokumentacije kako bi bila izvršena revizija, a javni poziv za njeno dostavljanje objavljen je prije godinu dana na stranici Ministarstva civilnih poslova BiH.

"Dnevni avaz" navodi da ovoj reviziji, trećoj nakon rata u BiH, u najvećem broju podliježu Bošnjaci porijeklom iz Sandžaka.

Ističući da se revizija odnosi na građane svih zemalja, a ne samo na Bošnjake iz Sandžaka, Osmanović najavljuje da će po isteku roka za dostavljanje dokumentacije Ministarstvo civilinih poslova BiH još jednom sagledati mogućnost kako da stupi u kontakt sa građanima kako im državljanstvo BiH ne bi bilo oduzeto.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE