• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Put ka članstvu BiH u EU jedini pravi put

Autor SRNA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je put ka članstvu u EU jedini put za ostvarivanje ravnopravnosti u BiH.

Govoreći sinoć na svečanoj tribini u Neumu povodom obilježavanja 26. godišnjice osnivanja HDZ-a, Čović je rekao da se ova stranka uz sve uspone i padove koji je prate od formiranja 1990. godine danas transformisala i pozicionirala kao moderna evropska stranka.

On je izrazio uvjerenje da će BiH iduće sedmice dobiti zeleno svjetlo za zahtjev za evropski put, a iduće godine kandidatski status za članstvo u EU.

Skup u Neumu bio je i centralni predizborni skup HDZ-a za predstojeće lokalne izbore u BiH 2. oktobra, pa je Čović pozvao sve stanovnike ovog grada da podrže listu HDZ-a.

"Izborom kandidata HDZ-a BiH za opštinsko vijeće, kao i kandidata za načelnika, povezujemo jednu vertikalu od opštinske, kantonalne, entitetske i vlasti BiH koja može odgovoriti na svaki izazov Neuma, ali i na svaki izazov hrvatskog naroda u BiH", poručio je Čović.

Svečanoj tribini prisustvovalo je stranačka delegacija u kojoj su bili i ministri i poslanici HDZ-a na nivou BiH, Federacije BiH i kantona, saopšteno je iz HDZ BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE