• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Bez posebnih mjera za referendum

Autor Anadolija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne planira nikakve posebne mjere bezbjednosti za referendum od Danu RS, čije je održavanje najavljeno za nedjelju.

 MUP RS: Bez posebnih mjera za referendum Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

"U ovom trenutku nema nikakvih posebnih aktivnosti MUP-a osim onih koje je ministar Dragan Lukač ovih dana nekoliko puta ponovio. To znači da su zbog opštinskih izbora u BiH i svih ostalih aktivnosti pojačane mjere bezbjednosti. Ništa dodatno vezano za referendum u ovom trenutku nije poduzeto.

Formiran je poseban štab za izbore, koji prati i aktivnosti oko referenduma. Dakle, situacija je nepromijenjena, mjere bezbjednosti su povećane, ali tako je bilo i ranije. Nema potrebe dodatno dizati tenzije. Policija će učiniti sve da referendum i izbori prođu bezbjedno i bez incidenata", kazala je za Anadoliju Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose javnošću MUP-a RS.

Referendum o danu RS trebao bi biti održan 25. septembra, nakon što je Narodna skupština RS donijela odluku o njegovom raspisivanju u julu ove godine.

Prethodno je Ustavni sud BiH 9. januar Dan Republike Srpske proglasio neustavnim, a nedavno je odbio zahtjev za preispitivanje odluke.

Referendumsko pitanje o kojem će se građani RS-a moći izjasniti glasiće: Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE