• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Riješiću problem izbjeglica u Lazarevu

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima Dragan Čavić poručio je danas da će, ako dobije povjerenje glasača, riješiti probleme osam stanara kolektivnog izbjegličkog centra u naselju Lazarevo.

Čavić je rekao da je 21 godinu od kraja rata tragično da u pomenutim barakama žive ljudi koje su svi zaboravili. "I da sedam mjeseci nemaju struje zbog duga. Da nije bilo UNDP-a i poljske donacije, živjeli bi u uslovima koji nisu primjereni ni životinjama", naveo je Čavić.

On je rekao da taj dug treba da se riješi u saradnji Gradske uprave i resornog ministarstva, zajedno sa preduzećem "Elektrokrajina".

Čavić je dodao da svim porodicama koje danas imaju status izbjeglih i raseljenih lica i koje su obuhvaćene republičkim programima rješavanja njihovog statusa, treba omogućiti životne uslove za koliko-toliko normalan život.

"Ovo u Lazarevu je tipičan primjer nebrige za običnog čovjeka. Treba nam pejzažni arhitekta, a ovdje u pola Banjaluke imamo ljude koji su sedam mjeseci bez struje", istakao je Čavić.

On je ponovio da Gradska uprava uopšte ne zna kakvim nekretninama raspolaže i da će kada dođe na vlast popisati i javno objaviti sve stanove, poslovne prostore i garaže u vlasništvu grada.

Čavić je naglasio da je primjereno i logično da se ti stanovi daju na korištenje licima u stanju socijalne potrebe, a ne da ih koriste "ko zna kakvi likovi" bez ikakvih standarda, uslova i javnih postupaka.

U kolektivnom izbjegličkom centru u Lazarevu bilo je više od 20 porodica koje su u ratu izbjegle uglavnom iz Sanskog Mosta. Barake su bile poplavljene 2014. godine.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nenad

Gospodine Cavicu za koliko si porodica obezbjedio smjestaj dok si bio predsjednik???

MONDO REPORTAŽE