• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Upakovati sadržaje u turističku ponudu

Autor SRNA

Narodni poslanik Igor Radojičić otvorio je večeras u Ljubačevu kod Banjaluke etno-manifestaciju "Zavičajno prelo" u okviru koje je izveden performans jednog od najstarijih običaja "prela" na način kako to mještani ovog kraja rade.

Radojičić rekao je da je ova manifestacija još jedan sadržaj koji Banjaluka može ponuditi, pored turističkih i ugostiteljskih, ali i prirodnih ljepota.

"Na ovom prostoru postoji nekoliko sadržaja koji se mogu upakovati u turističku ponudu, kao što su manastiri, slapovi, rafting na Vrbasu, pa i etno-selo Ljubačke doline", istakao je Radojičić.

Predsjednik Zavičajnog udruženja "Osmača" Radenko Vujasin rekao je da je cilj manifestacije da sačuva tradiciju i običaje.

"Mnogi su otišli iz ovog kraja po cijelom svijetu. Želimo da mladi potomci vide kako su živjeli preci", naglasio je Vujasin.

Portparol Turističke organizacije Banjaluka Branka Branković rekla je da se ova manifestacija organizuje prvi put, te da bi trebalo da preraste u ljubački sabor koji bi okupio ljude u rasejanju.

"Ovo smatramo novim turističkim proizvodom", naglasila je Brankovićeva.

Domaćin etno-sela "Ljubačke doline" Nedeljko Branković rekao je da se ovo selo u programu bavi i materijalnom i nematerijalnom kulturom, a cilj je očuvanje tradicije.

"Etno-selo je vrlo posjećeno. Imamo više od pet hiljada eksponata, više od 30 objekata i drugo", naveo je Branković.

Osim "prela", u okviru kulturno-zabavnog programa učestvovala su i kulturno-umjetnička društva iz Slovenije, Srbije, Rumunije, Bugarske i izvorna pjevačka društva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE