• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović najavio povlačenje iz politike

Autori mondo.ba Autori Agencije

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas da je dugo godina proveo radeći u građevinarstvu i da se nada da će, kako je rekao, za koju godinu završiti sa politikom i vratiti se "nečem opipljivom".

Izetbegović je to izjavio nakon što je u okviru predizborne kampanje otvorio tunel Karaula i istakao da je BiH potrebno još stotine tunela za ubrzavanje protoka ljudi i roba i privlačenje investicija, a koalicija SDA, HDZ i SBB je dogovorila da u FBiH naredne godine naprave najveća gradilišta u jugoistočnoj Evropi.

Naveo je da se nada da će se svi u zemlji urazumiti i da BiH neće ići unazad u, kako je rekao, referendume, konflikte i tjeranje investitora nego u izgradnju infrastrukturnih i energetskih objekata i svega ostalog što zemlji treba, prenijela je N1TV.

"Dodik nije Gadafi i Sadam"

Bakir Izetbegović izjavio je danas da nema šta da objašnjava predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću raniju izjavu, kada je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uporedio sa Gadafijem u Sadamom Huseinom.

On je, doduše, priznao da to poređenjenje nije najbolje, ali je dodao da se njemu to, eto, desilo jednom, a "Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku riječ", prenio je portal Klix.ba.

"Kada bih ja sad počeo da pitam Nikolića šta je kad kazao u proteklih 25 godina bio bi to dug spisak. Ne treba da mi lideri država jedni drugima postavljamo pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac, a ovo je BiH. Dodik zna sam dobro da se brani. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku riječ", kazao je Izetbegović, koji je u okviru predizborne kampanje otvorio tunel Karaula.

Nikolić je ranije danas izjavio da Izetbegović duguje objašnjenje za izjavu kojom je Dodika uporedio sa Gadafijem.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE