• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studenti: Dodik da odbaci poziv za saslušanje

Autor SRNA

Unija studenata RS pozvala je predsjednika RS Milorada Dodika da odbaci poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH zbog referenduma o Danu RS, zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka

 Studenti: Dodik da odbaci poziv za saslušanje Izvor: MONDO/Siniša Stanić
Izvor: MONDO/Siniša Stanić

"U slučaju prisile na njegovo odazivanje Unija studenata je spremna da organizuje 1.000 studenata koji će pred bivšim i sadašnjim logorom za Srbe, Viktor Bubanj u Sarajevu, braniti našu slobodu, Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju Unije studenata Republike Srpske.

Povodom informacija o pokretanju krivičnog postupka protiv predsjednika Republike Srpske u slučaju "Referendum", Unija studenata smatra da je potrebno da svi građani Republike Srpske stanu u odbranu, ne Dodika kao pojedinca, nego institucije predsjednika Republike koji simbolizuje i predstavlja Republiku Srpsku i sve njene građane.

Unija studenata smatra da ne postoji pravni osnovi za postupak protiv Dodika, te da je riječ o političkom aktu čiji je cilj postupak protiv Republike Srpske i svih njenih građana koji su izašli na referendum 25. septembra.

"Zajedno kao građani treba da dignemo glas protiv progona koji se iz Sarajeva vodi protiv Republike Srpske i njenih građana", naglašava se u saopštenju.

Unija studenata Republike Srpske smatra da zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka u Tužilaštvu BiH, predsjednik Republike Srpske ne bi trebao da se odazove pozivu na saslušanje.

"Želimo još jednom apelovati na građane da se izvuku iz dnevno političkih tema, aktuelnih lokalnih izbora i njihovog političkog opredjeljenja, te da trenutnu situaciju i naš apel shvate u smislu odbrane nas kao građana i Srpske, kao jedine države koju imamo i koja je garant naše slobode", ističu iz Unije studenata Republike Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Babic Sladjana

Potpuno se slazem sa predlogom iako pojedinci jos uvek ne vide jacinu naseg predsednika treba da ga podrzimo jel bez njega bi bilo B i H a Republika Srpska nebi uopste postojala

CICIGO

@Babic Sladjana Nemas ti pojma sta pricas kad se stvarala Republika Srpska nije bio ovde da je stvara a isto tako je on ne cuva nego narod i borci koji su ratovali za nju.Botu jedan obicni snsd-ovski!!!!!!!!

MONDO REPORTAŽE