• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS: Do 15 časova prijavljena četiri incidenta

Autor mondo.ba

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Izbori 2016" do 15.00 časova prijavljena su četiri incidenta na lokalnim izborima u BiH.

 MUP RS: Do 15 časova prijavljena četiri incidenta Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

U 8.35 časova u opštini Lopare posmatrač Srpske napredne stranke D.M. odgurnuo je zamjenika načelnika opštine Ranka Todorovića, koji je posjetio ovo glasačko mjesto. Policijski službenik uručio je D.M. prekršajni nalog.

POVEZANE VIJESTI


Drugi incident dogodio se u 8.55 časova u mjestu Lišnja, opština Prnjavor, gdje su policijski službenici udaljili lice čiji su inicijali E.P, koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu, saopšteno je iz MUP-a.

Od 12.00 do 13.30 časova glasačko mjesto broj 026B010 Turić, opština Pelagićevo, bilo je zatvoreno zbog narušavanja javnog reda i mira, a jedna osoba je uhapšena.

Policija u Bijeljini došla je do operativnih saznanja da određena grupa osoba za određenu materijalnu korist daje svoje lične karte drugim osobama u svrhu obezbjeđenja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima.

"Identifikovan je jedan broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karti i koje su privremeno oduzete. U toku je kriminalistička obrada lica u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Podmićivanje pri izborima ili glasanju“ član 189. Krivičnog zakona Republike Srpske. O svemu navedenom obavješteno je i nadaležno tužilaštvo u Biejljini", saopšteno je iz MUP-a RS.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske, referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju, rade i danas do 19.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su dokumenta kojima se dokazuje identitet birača lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

U saopštenju je navedeno da je u drumskom saobraćaju u Republici Srpskoj danas zabranjen prevoz eksplozivnih materija, zbog održavanja lokalnih izbora.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice, za danas neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE