• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incidenti u Stocu: Kandidat napao člana komisije

Autori mondo.ba Autori Agencije

Glasanje na svim biračkim mjestima u Stocu je obustavljeno zbog niza incidenata i tuča na biračkim mjestima. Upućeni specijalci.

Kandidat za načelnika opštine Stolac Salmir Kaplan danas je fizički nasrnuo na predsjednika Opštinske izborne komisije Ivana Perića, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Morali smo pojačati policijske snage da ne bi došlo do eskalacije sukoba", rečeno je u Operativnom centru kantonalnog MUP-a.

Prema navodima sarajevskih medija, na Perića je u prostorijama Opštinske izborne komisije Stolac zajedno sa Kaplanom nasrnuo i član Stranke demokratske akcije Ahmet Ljubović.

Hitna pomoć prevezla je Perića u Dom zdravlja Stolac gdje mu se rade dijagnostičke obrade.

Na biračkom mjestu Podgrad dva Kaplan je nogom u glavu udario Marija Raguža koji je izgubio svijest, pa je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu u Mostaru na dalju obradu.

Kaplan, koji je predsjednik Opštinskog odbora SDA u Stocu, nakon toga je razbacao sav izborni materijal, a kutije koje su tu bile odnijeli su članovi SDA.

Kaplan je za portal "Kliks" rekao da "nije došlo do većih incidenata i da su morali reagovati, jer se Bošnjacima u Stocu ponavlja 1993. godina".

"Samo fali da nas odvode u logore. Te 1993. morali smo ćutati na ovaj fašizam, ali sad ne moramo", naveo je Kaplan.

Iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona navode da se uskoro očekuje dolazak i specijalne policije.

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda potvrdio je ranije Srni da je u Stolac upućena specijalna jedinica policije zbog narušene bezbjednosne situacije.

Bevanda je naglasio je da je situacija mirna i pod kontrolom.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić rekao je danas u Sarajevu da je, prema još nezvaničnim informacijama, izborni proces u Stocu prekinut jer je u popodnevnim časovima došlo do narušavanja javnog reda i mira kada je jedan od kandidata na lokalnim izborima fizički napao predsjednika Opštinske izborne komisije.

On je na konferenciji za novinare izjavio da je za dvoje članova OIK-a Stolac ukazana ljekarska pomoć.

"Još nema nijednog zvaničnog izvještaja. U prostorijama OIK-a u Stocu je policija od koje očekujemo zvaničan izvještaj, kao i zvaničan izvještaj OIK-a Stolac", istakao je Šantić.

Član CIK-a Vlado Rogić rekao je da je njegov kolega iz Komisije Suad Arnautović razgovarao sa predsjednikom OIK-a koji je u bolnici i povrijeđen.

Prema informacijama načelnika opštine Stolac Boškovića, određena lica sa kapuljačama na glavama izuzela su određeni birački materijal i uputila se u nepoznatom pravcu.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srni je potvrđeno da je u Stocu došlo do više incidenata, fizičkih sukoba na biračkim mjestima, napada, tuče između nosilaca lista političkih subjekata, te tuča između članova biračkih odbora.

U Stocu su problemi počeli jutros kada nije otvoreno jedno glasačko mjesto, a problemi zabilježeni na još dva.

U Stocu je u poratnim godinama često dolazilo do incidenata na nacionalnoj osnovi.

Na području Stoca jutros je otvoreno 19 biračkih mjesta. Za glasanje je registrovano ukupno 11.404 birača.

Za Opštinsko vijeće koje broji 17 mjesta, bore se kandidati iz devet stranaka i pet nezavisnih kandidata, a za mjesto načelnika tri kandidata.


Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Tooooo. Tako to treba. Treba malo zapeti a ne sve laznom olovkom dobiti na tacni

MONDO REPORTAŽE