• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: SDA dominantna, "Babo" najveće iznenađenje

Autor mondo.ba

Prema još neslužbenim podacima CIK-a BiH, nakon približno 80 posto obrađenih birališta, najveći broj načelničkih pozicija u FBiH osvojila SDA. Novi načelnik Velike Kladuše biće Fikret Abdić.

 FBiH: SDA dominantna, "Babo" najveće iznenađenje Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Koalicija SDA-SBB prema sadašnjim projekcijama osvojiće ukupno 33 načelničke pozicije, što je 12 načelničkih mjesta manje u odnosu na rezultat SDA i SBB-a 2012. godine.

SDA je najviše zadovoljna pobjedom u Opštini Centar Sarajevo, gdje je pobijedio Nedžad Ajnadžić, što je biti prvi put poslije rata u BiH da SDA ima načelničku poziciju u toj opštini. Ipak, koalicija SDA-SBB je izgubila u Zenici, Visokom, Goraždu, Bihaću, Lukavcu, Varešu, Zavidovićima, Bužimu, Vitezu, Maglaju i Kalesiji.

SDP je ostvario blagi rast osvojivši osam načelničkih pozicija i to u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Ključu, Bosanskoj Krupi, Maglaju, Živinicama i Lukavcu.

HDZ BiH je načelničke pozicije osvojio u Neumu, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Vitezu, Orašju, Čitluku, Odžaku, Varešu, Žepču, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama i Vitezu.

Značajan rezultat na jučerašnjim izborima ostvarili su nezavisni kandidati koji su osvojili načelničke pozicije u Zenici, Visokom, Goraždu, Bužimu, Opštini Stari Grad i još nekim mjestima.

U Velikoj Kladuši na osnovu do sada obrađenih glasova najbliži načelničkoj poziciji je Fikret Abdić, koji vodi ispred kandidata DNZ-a Admila Mulalića.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE