• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Kazniti aktere incidenata u Stocu

Autor SRNA

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko osudio je probleme i incidente tokom glasanja na izborima u opštini Stolac i izrazio očekivanje da će relevantne institucije sprovesti punu istragu i aktere izvesti pred lice pravde.

"Ono što se desilo u Stocu je sramota koja utiče na sve, ne samo na one koji su direktno uključeni. To se ne može tolerisati u demokratskom društvu koje teži da prigrli evropske vrijednosti", rekao je Incko.



Komentarišući činjenicu da su građani Mostara još jednom bili uskraćeni za osnovno pravo da izaberu svoje lokalne predstavnike, on je ocijenio da vodeće političke stranke u ovom gradu snose odgovornost za ovo "cinično i sramotno nepoštivanje građana Mostara".

Incko je istakao da političari moraju naći rješenje za Mostar jer ovo pitanje neće nestati samo od sebe, saopšteno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je istakao da zvaničnici, izabrani na lokalnim izborima, treba da služe građanima i njihovim interesima.

"Moraju imati na umu ko ih je izabrao i ko ih može smijeniti u slučaju da ne obavljaju svoj posao. Istovremeno, građanski angažman ne prestaje samim činom glasanja. Komunicirajte sa svojim izabranim liderima. Neka znaju koja su pitanja važna vama i vašoj zajednici i šta od njih očekujete. To je vaše pravo", istakao je Incko.

On je pozdravio činjenicu da su građani BiH preuzeli aktivnu ulogu u demokratskom procesu i ostvarili svoje pravo da glasaju na lokalnim izborima, ocjenjujući da je izlaznost manja od 55 odsto donekle razočaravajuća.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hihi vidji ovoga

MONDO REPORTAŽE