• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Uskoro verifikacija pobjede Grujičića

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da očekuje da uskoro bude verifikovana izborna pobjeda zajedničkog kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

"Očekujem da pobjeda Grujičića bude uskoro verifikovana, jer su izbori u Srebrenici bili fer i pošteni", rekao je Dodik na Prvom radijskom programu javnog servisa Vojvodine.

Dodik je naveo da je Grujičić osvojio neuporedivo više glasova od njegovog protiv kandidata Ćamila Durakovića, dosadašnjeg načelnika Srebrenice.

"Srpski kandidat neće praviti razliku između građana Srebrenice, kao što je to činio Duraković, a Srebrenicu će potpuno integrisati u Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ponovio da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH povodom organizovanja referenduma o Danu Republike, ali da neće ići u Sarajevo.

On kaže da je uobičajena praksa da saslušanje može da se obavi i na drugom mjestu, a ne isključivo u Sarajevu, gdje je sjedište Tužilaštva BiH.

"Ne znam zašto bi mene odvajali, osim činjenice da žele da ponize ili da na neki drugi način politički iskoriste taj momenat", rekao je Dodik i dodao da za sada nema podataka kada bi trabalo da bude saslušan.

On je rekao da je Tužilaštvo BiH nelegalno i da ne postoji u Ustavu, a da je formirano kao "međunarodna kreacija kako bi kažnjavalo prije svega Srbe".

Komentarišući prijetnje međunarodne zajednice zbog održavanja referenduma u Republici Srpskoj, Dodik kaže da oni pokušavaju da instruišu institucije koje ionako nisu ustavne.

"Ustavni sud BiH ima tri stranca koji su prije 15 godina trebalo da napuste tu dužnost, ali se oni i dalje održavaju. Sa njihova tri glasa i dva glasa Bošnjaka oni imaju većinu u Ustavnom sudu i donose odluke koje su po pravilu protiv Republike Srpske", rekao je Dodik.

On kaže da je sada situacija da se poštuje takva nepravda prema Republici Srpskoj ili da joj se suprotstavi.

"Mi smo rekli da to nećemo da poštujemo kao takvo i tražimo da se ta praksa promjeni. To je bilo dovoljno da neko tamo u Sarajevu u saradnji sa međunarodnim faktorom zaključi da zbog jednog referenduma koji je sproveden u Republici Srpskoj neko treba krivično da odgovara", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik ističe da je za njega kao predsjednika nesporno da mora i hoće da bude na strani većinskog dijela mišljenja svog naroda, koji je pokazao sposobnost da na demokratski, miran i dostojanstven način izađe i glasa.

"Sve ostalo je inženjering kojim se pokušava neko disciplinovati, a sa mnom to ide teško", rekao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE