• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić se povukao sa čela SDS-a

Autori mondo.ba Autori Agencije

Mladen Bosić rekao je danas u Doboju da napušta mjesto predsjednika Srpske demokratske stranke.

Bosić je rekao novinarima da smatra sebe odgovornim za loš izborni rezultat SDS-a. 

Novi predsjednik (ili predsjednica) SDS-a biraće se na sjednici Skupštine stranke. Većina analitičara i nezvaničnih izvora kao najizvjesnijeg nasljednika Mladena Bosića pominje Vukotu Govedaricu.

Bosić je istakao da preuzima odgovornost za loš izborni rezultata SDS-a, jer ta stranka nije vodila populističku politiku baziranu na konfliktu i raspirivanju tenzija u Republici Srpskoj i BiH, te jer nije pokrenuta obećana borba protiv kriminala.

On smatra da je na izborima presudila "populistička politika predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o referendumu, čemu su dorinijele i odluke Ustavnog suda BiH".

Bosić kao glavne saveznike Dodiku navodi Bakira Izetbegovića zbog aktivnosti oko ukidanja Dana Republike Srpske 9. januara i Gorana Salihovića zbog poziva Dodiku za saslušanje o referendumu, "za koji Dodik nema nikakvu krivičnu odgovornost, a izbjegavajući da Dodik bude saslušan zbog kriminala".

Kao drugi razlog neuspjeha SDS-a, Bosić navodi neuspjeh da se pokrene obećana borba protiv korupcije i kriminala, što su građani prepoznali kao priču bez stvarnih efekata.

On kaže da nije bio svjestan otpora i korupcije unutar pravosudnih organa, za koje kaže da su "i dalje pod kontrolom određenih krugova vlasti, koji su debelo umiješani u kriminal".

Bosić kaže da nema primjedbi na rad opštinskih i gradskih odbora SDS-a tokom lokalnih izbora.

On je naveo da i dalje ostaje u SDS-u, a na funkciji predsjednika stranke biće do vanredne Izborne skuppštine SDS-a.

Sjednica Glavnog odbora SDS-a održava se u hotelu "Park" u Doboju.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

009

Mislim da je gospodin Bosic pravilno postupio. Prepustio je da stranku vode mladji ljudi,sa vise energije a on svakako treba ostati u vrhu stranke ili da dobije status pocasnog predsednika SDS. SDS trebaju novi predsednici GO kao i IJ. Ima tu dosta mladih ljudi koji imaju zelje,snage i volje da SDS bude pobjednicka stranka. Novi predsednik bi trebao da bude Vukota Govedarica,mlad,ali isto tako i veliko iskustvo u politici ima. Samo napred.

zaboravio

Zaboravio si pomenuti izdaju, pakt sa Bakirom na rusenju RS, lobiranje protiv referenduma, gubitak proslih izbora i na silu ulazak u Savjet ministara kako se vec tad ne biste razbili ali razvaljivanje tog saveza je ipak dosla na naplatu

Gz

Logicno da se povuce. SDS mora i treba da bude bolja i jaca.

Borik

@Gz ma nikad jača...nema to ko da vodi. Sve su to Bakirove ulizice. SDS treba ugasiti.

MONDO REPORTAŽE