• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Grujičić ubjedljivo prvi u Srebrenici

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Sarajevu prebrojani glasački listići sa lokalnih izbora u Srebrenici. Mladen Grujičić u ubjedljivoj prednosti nad Bošnjakom Ćamilom Durakovićem.

Brojanjem glasova sa pet redovnih biračkih mjesta iz Srebrenice u Glavnom centru za prebrojavanje glasova Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu, potvrđeni su rezultati broja glasova koje su birački odbori saopštili 2. oktobra, neposredno nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Prema prebrojanim glasačkim listićima za načelnika opštine sa tri "sporna" birališta, zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić dobio je 392 glasa, a bošnjački kandidat Ćamil Duraković 269.

Grujičić je rekao Srni da su potvrđeni rezultati glasanja sa tih biračkih mjesta koji su objavljeni neposredno nakon zatvaranja birališta, odnosno da je utvrđena neznatna razlika za tri glasa.

Prema njegovim podacima, obrađen je i određen broj glasova birača koji su glasali putem pošte, od kojih je 105 pripalo njemu, a 392 Durakoviću.

Kada se saberu svi ovi rezultati, Grujičić ukupno ima 4.454 glasa, a Duraković 2.306, što znači da je Grujičić trenutno u prednosti za 2.148 glasova.

Izbrojani su glasovi i sa tri redovna srebrenička biračka mjesta sa kojih Opštinska izborna komisija nije prihvatila rezultate tvrdeći da zapisnici nisu uredno i tačno popunjeni.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je Srni da je današnjim brojanjem utvrđeno da su ti rezultati bili tačni, odnosno da se neznatno razlikuju.

On je precizirao da je današnjim brojanjem utvrđeno da je najviše glasova na biračkom mjestu u školi u Srebrenici dobio SNSD, ukupno 96, zatim 54 glasa osvojio je SDS i 64 DNS dok su ostale stranke dobile manje glasova.

"U školi u Skelanima takođe je SNSD imao najbolji rezultat sa 154 glasa, SDS je imao 49, a DNS 20 glasova", precizirao je Pavlović.

Prema njegovim podacima, na biralištu u naselju Petriča SNSD je imao 35, SDS 19 i DNS 16 glasova.

Pavlović kaže da će se konačni rezultat broja glasova i koliko će odbornika koja stranka imati u novom sazivu Skupštine opštine Srebrenica znati tek kada se izbroje i glasovi koji stižu putem pošte i glasovi u odsustvu, a taj broj glasova nije mali pa se ne može spekulisati sa konačnim izbornim rezultatom i ko će imati koliko odbornika, odnosno ko će biti u prilici da formira skupštinsku većinu.

Za 21 odborničko mjesto na izborima je bilo 16 političkih subjekata.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Golema li je kleta i zalosna ta Srebrenica. Kad ce vise da ih zbroje.

MONDO REPORTAŽE