• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nema promjena u Savjetu ministara

Autor Anadolija

Srpski čllan Predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas u Sarajevu razgovarao sa sa ministrima iz Srpske u Savjetu ministara.

 Ivanić: Nema promjena u Savjetu ministara Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"To je naš redovni sastanak, ali iz niza razloga privukao je pažnju. Prošli su lokalni izbori, dogovarali smo se oko nekih daljih aktivnosti. Treba donijeti novi budžet i definisati stvari bitne za RS. Imao sam razgovor sa svojom dvojicom kolega i hoću da kažem da u Savjetu ministara BiH sve ostaje kako jeste. Mi kao Savez za promjene nastavljamo funkcionisati u okviru Savjeta ministara BiH i tu se apsolutno ne može očekivati nikakva promjena, to sam htio da saopštim", naglasio je Ivanić.

Na pitanje novinara da li Savez za promjene ostaje koalicioni partner na nivou BiH, Ivanić je rekao da "niko nije tražio prekompoziciju".

"Niko ne postavlja to pitanje jer Savez za promjene je izabran i radi i niko nije donio drugačiju odluku, sve su ostale špekulacije. Dok sam ja član Predsjedništva BiH neće biti promjena, niko ni ne traži prekompoziciju. Sve ide normalnim tokom", naglasio je Ivanić.

Tema današnjeg sastanka bio je plan rada svakog od ministara iz RS-a u Savjetu ministara BiH, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

"Mi nastavljamo svoj rad potpuno normalno. Kada su u pitanju zajedničke teme, fokus je bio na izradi budžeta institucija BiH, taj proces će trajati neka dva mjeseca. Interesovanje je posebno izraženo za kapitalne investicije za 2017. godinu. Možda je od niza kapitalnih investicija pitanje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija. To je nešto na čemu ćemo insistirati kao i pitanje izgradnjemosta na Gradišci", rekao je Šarović.

Šarović: Znam ko će biti predsjednik SDS-a


Šarović se osvrnuo i na povlačenje Mladena Bosića sa pozicije predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS). SDS, kako je rekao Šarović, već se priprema za naredne izbore gdje očekuje bolje rezultate.

"Znam ko će biti predsjednik, ali vam to neću reći. Mislim da neću sigurno biti ja, ali znam ko će biti. Taj izbor svakako činimo radi toga jer želimo da stranka ostvari bolji rezultat na idućoj utakmici. Želimo da se na sljedećim izborima revanširamo i želim da u tome uspijemo", rekao je Šarović.

Ivanić se osvrnuo na jučerašnje komentare svog kolege člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je zatražio poništavanje lokalnih izbora provedenih u Srebrenici.

Ivanić je istakao kako svi zvaničnici i institucije BiH trebaju pozvati na mir u Srebrenici.

"Ne volim komentarisati tuđe izjave. Reći ću to ovako: ko gubi, taj ima pravo da se ljuti. Pozivam sve istitucije da u Srebrenici bude mir, da ljudi normalno žive i rade. Sve što dobijamo izjave od novoizabranog načelnika upućuju na to da će on dati u tome svoj doprinos", rekao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE