• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica korak do liderske pozicije u SDS-u

Autor SRNA

Vanredna izborna skupština SDS-a biće održana 23. oktobra u Banjaluci kada će biti biran novi predsjednik stranke, a kandidat za tu funkciju je Vukota Govedarica, sadašnji potpredsjednik, odlučio je Glavni odbor SDS-a u Istočnom Sarajevu

"Glavni odbor SDS-a jednoglasno je odlučio na sjednici u Istočnom Sarajevu da kandidat za predsjednika stranke bude Govedarica", rekao je novinarima predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević.


On je podsjetio da je sjednica Glavnog odbora SDS-a u Doboju prekinuta radi dodatnih konsultacija, a rezultat je da je postignut konsenzus da Govedarica bude kandidat za predsjednika stranke.

Miličević je najavio da će 23. oktobra u Banjaluci biti održana izborna skupština SDS-a na kojoj će Vukota Govedarica biti predložen kao kandidat Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a.

On je rekao da je, prema Statutu stranke, moguće da na izbornoj skupštini bilo koji opštinski odbor ili član Skupštine može predložiti drugog kandidata i to nije isključeno.

Miličević je saopštio da je donesena i odluka da se ide na unutarstranačke izbore na svim nivoima koji će biti održani od februara do maja naredne godine, a prije toga će biti formirana komisija za analiziranje lokalnih izbora, napravljen presjek stanja i predložene mjere za poboljšanje rada i konsolidaciju opštinskih i gradskih odbora koji su imali loš izborni rezultat.

On kaže da će, najvjerovatnije, u maju biti održana još jedna Izborna skupština SDS-a.

Miličević je naglasio da u SDS-u ne postoji nikakvo vanredno stanje i da legalno izabrani organi rade po ustaljenom principu.

On je naveo da je na današnjoj sjednici donesena odluku da u procesu konstituisanja lokalnih parlamenata nakon loklanih izbora nastavljaju i dalje, a skupštinske većine prioritetno se formiraju političkim partijama članicama Saveza za promjene.

"To je princip od kojeg ne odustajemo", rekao je Miličević i dodao da će se o načinima djelovanja dogovorati u narednom periodu.

Miličević je naglasio da će temeljni principi djelovanja Saveza za promjene na neki način biti modernizovani i prilagođeni novom vremenu i pripremama za naredne opšte izbore 2018. godine.

Komentarišući izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da su u pojedinim lokalnim zajednicama kadrovi SDS-a radili protiv PDP-a, Miličević je rekao da je u pojedinačnim slučajevima bilo takvih situacija i da u svim lokalnim zajednicama članice Saveza za promjene nisu bile 100 odsto zajedno.

"To je manji broj lokalnih zajednica u kojima će se redefinisati odnosi i nastojati da se u budućnosti to popravi i da Savez za promjene bude jedinstven na svim nivoima i u svim lokalnim zajednicama", istakao je on i dodao da je zadovoljan saradnjom sa PDP-om.

Vukota Govedarica je zahvalio Glavnom odboru SDS-a na ukazanom povjerenju i dodao da će do naredne nedjelje, zajedno sa saradnicima predočiti ocjenu situacije i program za predstojeći period.

"Nastavljamo da radimo u punom kapacitetu. Republika Srpska očekuje jak SDS", poručio je Govedarica.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Da, upravo tako, Republici Srpskoj je potreban jak SDS, ali posle svega ovog nesto me strah da se ne prepolovi na 2 dijela. Ne ne, ne mirise ovo na dobro

MONDO REPORTAŽE