• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Banjaluku vidim kao glavni grad Srpske

Novoizabrani gradonačelnik izjavio je da Banjaluku dugoročno i konceptualno vidi i kao regionalni centar.

 Radojičić: Banjaluku vidim kao glavni grad Srpske Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

"Moja koncepcija je otvoren i prijateljski grad koji će imati regionalni karakter. Banjaluka će biti grad koji će se razvijati na ovoj geografskoj poziciji koju od Boga ima – udaljeni smo nekoliko sati vožnje od Trsta, LJubljane, Beča, Budimpešte, Beograda, Zagreba", pojasnio je Radojičić u intervjuu za "Večernji list".

Radojičić smatra da su izbori u Banjaluci bili oštar "fajt" dvojice jakih kandidata.

"Razlika je na kraju 16.000 do 17.000 glasova i isto toliko postotaka. To je velika razlika, ali i obaveza da nastavim na način kako su građani od mene navikli", istakao je Radojičić.

On kaže da namjerava da napravi dobru komunikaciju i nekoliko "mostova" u BiH.

"Imam ideju o trilaterali ili kvinti - nekoliko većih lokalnih zajednica u BiH gdje bismo uspostavili intenzivnu komunikaciju i tako zajedno nastupali prema vani i prema međunarodnim organizacijama i fondovima. Tu vidim Mostar, Banjaluku, Tuzlu, Bijeljinu, Bihać...", pojasnio je Radojičić.

On kaže da namjerava raditi na sličan način kao i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada je inicirao stalnu komunikaciju parlamenata u BiH.

"Rezultat te saradnje bio je prvi tvining projekat za jačanje kapaciteta parlamenata za EU integracije. Traje to dugo, ali iz te ideje o komunikaciji došlo se do evropskih projekata", navodi Radojičić, koji je član Predsjedništva SNSD.

On je ocijenio da su rezultati izbora u Srebrenici čisti, bez obzira na političke tenzije.

Prema njegovim riječima, niko se nije žalio na inženjering, nego na rezultat.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Nije bitno koji je glavni grad kad nijedan tako ne izgleda. Za svog mandata SNSD se potrudio da unisti, ono sto je BL cinilo ljepoticom, vecinu zelenih povrsina i parkova. Jedan od njih je i tzv picin park koji je bio pluca grada, pa sada se gusimo u betonskoj basti. Da ne govorim o zapustenim mjesnim zajednicama koje po velicini odgovaraju nekim manjim opstinama, ali decenijama nisu prioritet grada. Putevi su nam haos, bolje bi bilo da su makadamski, nego da upadamo u rupe na asfaltu. I jos mnogo toga......

Dalibor

Eto za koga glasa nas narod! Pa koji je to dosad bio glavni grad Sprske? Evo koliko mandata drzite vlast u Banjaluci i Srpskoj uopste, da je ovaj polupoliticar sada dosao na ideju da od Banjaluke pravi glavni grad. Pa ovo je stvarno igra sa inteligencijom! Je li to program na kojem ces ti i tvoja stranka raditi? Stvarno sam bio njegov simpatizer, iako nisam iz Banjaluke, da sam mogao glasati on bi bio moj izbor. A sta sad covjek da mu kaze...

Mile

@Dalibor Istocno Sarajevo je glavni grad R.S a B.L administrativni

Sakin

@Dalibor S Sarajevo je navodno glavni grad,tako ga je proglasio SDS dok je bio na vlasti,sve pare i investicije su isle u S Sarajevo dok je SDS bio na vlasti,SNSD kad je dosao na vlast okrenuli su se Banjaluci,tako da puna podrska Radojcicu.

MONDO REPORTAŽE