• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud BiH: Bakir mora da plati Dodiku

Autor SRNA

Bakir Hadžiomerović i FTV moraju da isplate 5.000 KM predsjedniku RS.

Ustavni sud BiH odbio je apelaciju Radio-televizije Federacije BiH i Bakira Hadžiomerovića na presude Osnovnog suda u Banjaluci od 19. septembra 2012. godine i banjalučkog Okružnog suda od 29. maja 2013.

Ovim presudama je naloženo da predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku solidarno isplate 5.000 KM na ime naknade nematerijalne štete nanesene ugledu i časti iznošenjem neistinitih činjenica u emisiji "60 minuta".

Takođe, Radio-televizija FBiH i Hadžiomerović se obavezuju da Dodiku solidarno nadoknade i troškove parničnog postupka. Dodik je 18. decembra 2008. godine podnio tužbu zbog neistina i povrede ugleda i časti iznesenih u emisiji "60 minuta", koju je uređivao i vodio Hadžiomerović, emitovanoj 8. decembra 2008. godine.

Sudskim postupkom je utvrđeno da su tuženi zbog iznošenja neistina i nazivanja Dodika, koji je tada obavljao funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske, kriminalcem povrijedili njegov ugled.

Zbog iznošenja neistina u emisiji "60 minuta" sudovi su i ranije nekoliko puta donosili presude u korist Milorada Dodika, a Radio-televiziju FBiH i Hadžiomerovića obavezivali na isplatu odštete.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Uh je bo te ja pomislih Bake kad ono ovaj smutljivac

MONDO REPORTAŽE