• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović demantovao da je na njega pokušan atentat

Autori mondo.ba Autori Agencije

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović demantovao je da je pokušan atentat na njega prije mjesec dana kod Čapljine.

Čović je rekao da ne vjeruje da se neko time bavi, te je upitao “ko bi još na to trošio novac”.

“Privatno, niti sam kome šta dužan posljednjih 50 godina, niti je meni ko šta dužan. S te strane niko nema razloga. U politici govorim ono što mislim i radim tako. Vjerovatno ima ljudi koji se ne slažu sa mnom, ali ne vjerujem da bi neko pokušao nešto slično”, kaže Čović.

On je istakao da se, ako ima onih koji razmišljaju o atentatu, time treba da bave institucije države.

"Nema racionalnog razloga da se razbacuje vrijeme, novac, oružje”, dodao je Čović.

Prema navodima pojedinih blogova i medija, u blizini Čapljine je prije mjesec pucano na automobil u kome se nalazio Dragan Čović koji, navode, nije prijavio pokušaj atentata nijednoj instituciji, već je o tome obavijestio nekoliko najbližih saradnika s kojima je odlučio da sve to demantuje.

Vlast ne funkcioniše, ni u BiH, ni u FBiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da vlast ni na nivou BiH, ni na nivou Federacije BiH ne funkcioniše, što se potvrdilo i na sjednici Parlamentarne skupštine BiH.

"Najbolji način da provjerite da li nešto funkcioniše je kako funkcioniše u parlamentu. Vidjeli ste juče kako funkcioniše i suvišan je bilo kakav komentar", rekao je Čović danas u Mostaru. 

On je naveo da se tokom sjednice parlamenta vidjelo da se i unutar jedne stranke različito glasalo, a da su stranke iz Republike Srpske glasale identično. 

"Mi ozbiljno trebamo sjesti i reći jedni drugima šta hoćemo", naveo je Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH. 

On kaže da se projekti koje je vlast prezentovala javnosti ne mogu sprovesti ako se ne obezbijede kvalitetni izvori sredstava, poput promjene akciza, kreditnih sredstava ili nečeg trećeg. 

Na pitanje da li će biti rekonstrukcije vlasti na nivou BiH i FBiH, Čović je rekao da, što se tiče HDZ-a BiH, izmjena neće biti, ali da nisu dovoljni samo oni. 

"Ja ću sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o sličnim temama", najavio je Čović. 

Čović je dodao da će iduće sedmice, po povratku (lidera SDA Bakira) Izetbegovića iz Irana, biti održan sastanak svih stranaka i vlasti i opozicije. 

"To će biti posljednji sastanak o Koridoru `Pet ce` ili energetskom koridoru, gdje mi sjedimo i nešto dogovaramo. Zna se čiji je to posao, to su predsjednici vlada, te ministarstva, neka izvole raditi svoj posao, jer politika je rekla šta želi", rekao je Čović. 

On je naveo da je s predsjednicima SDA Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem dogovorio da sve materijale koji su blokirali rad federalnog parlamenta još jednom provjere, da bi do kraja oktobra mogli biti završeni. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE